ДЖЕДЖЕВИ
Център за рехабилитация, кинезитерапия и хомеопатия

Какво може да се лекува с хомеопатия?

 

На практика всичко. Всеки един процес, при който може да се наблюдава спонтанно излекуване и възстановяване, подлежи на хомеопатично лечение. Тук влизат множество остри и хронични състояния, при които няма тежки структурни промени, т.е. процесът не е много напреднал на физическо ниво.

 

Разбира се, успешното лечение е процес, който зависи от много фактори: от тежестта и хроничността  на патологията, от продължителността на приложените преди това подтискащи терапии, от участието на болния в процеса на излекуване, от компетентността и опита на хомеопата и т.н.

 

Хомеопатията може да помогне на организма да се справи с: критични периоди от развитието - пубертет, климакс, бременност, раждане, кърмене; поведенчески проблеми при децата, склонност към чести инфекции и остри заболявания, нощно напикаване, изоставане в растежа; състояния, възникнали в резултат на силен стрес - уплаха, загуба на близък човек, емоционално нараняване; травми от всякакъв характер; трудно повлияващи се остри и хронични заболявания: главоболие, мигрена, периферно-нервни заболявания - неврити, радикулопатии, цистити, левкорея и др.