ДЖЕДЖЕВИ
Център за рехабилитация, кинезитерапия и хомеопатия

Рехабилитация по домовете

Ние от център за рехабилитация и хомеопатия Джеджеви държим изключително много на домашната рехабилитация. Тази опция е само за трудно подвижни пациенти, които не могат да достигнат до центъра.

 

Трудно подвижни пациенти са: след операции и счупвания на долните крайници, сменена тазобедрена, коляна става и др. Неврологични заболявания като инсулт, множествена склероза (МС), болестта на Паркинсон, полиневропатия, кардио-респираторни заболявания като инфаркт, застойна пневмония, обструктивни заболявания на белите дробове и др.

 

 Какво представлява процедурата: първо ще ви запознаем обстойно какво представлва заболяването ви (операцията ви). Грижата за лежащо болните понякога е 24 часа. За това нашата цел е да обучим вас и вашите близки на правилните грижи за болния и предотвратяване на усложненията от залежаването като: застойна пневмония, тромбоемболия, декубитуси (рани) ,контрактури и др. Ако не се полагат правилните грижи последствията могат да са фатални за пациента. За това от изключително важно значение е ранното започване на рехабилитацията за предотвратяването на залежаване.

 

Трябва максимално ранно да се обучи пациентът да става от леглото и да ходи, което ще облекчи много разходите и усилията на близките на болния. В зависимост от заболяването и индивидуалността на пациента, има различни начини за ставане от леглото и ходене и различни помощни средства. Ние ще преценим кое е най-подходящо за вашия случай и ще ви обучим как да го правите без рискове от влошаване на вашето здравословно състояние.

 

Колко посещения са необходими? Това зависи от възрастта и заболяването на пациента, както и от грижите на близките на болния, които играят ключова роля във възстановителния процес. В началото посещенията могат да са по-чести докато се научи начина за ставане, ходене и упражненията които трябва да се правят. Впоследствие посещенията намаляват.

 

На всяко посещение се дават нови инструкции и упражнения, които ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ СТРИКТНО когато терапевта го няма, като по този начин ще се съкратят нужните процедури и прогреса ще се запази. Цената за домашно посещение е 55лв.

 Цена за карта за 10 посещения 500лв.

0883492181